Saint James - Rum

Rum

Saint James

Saint James rum is afkomstig uit Martinique en wordt wereldwijd gesmaakt.

The art of rum since 1765

Het vakmanschap (al meer dan 250 jaar) en de expertise van de uitzonderlijke Saint James rums wordt regelmatig beloond met medailles op internationale wedstrijden. Het AOC-label (Appellation d’Origine Contrôlée) voor deze agrarische rums benadrukt de kwaliteit van het product. De basis van deze rums is suikerriet dat zo snel mogelijk na het oogsten geperst wordt. Het suikerrietsap wordt daarna opgewarmd en gedistilleerd in koperen alambics. Deze productiemethode, typisch voor de Antillen, brengt aromatische toetsen en fruitige smaken aan de Saint James rum. Het Saint James productgamma bestaat uit rums die ideaal zijn om als basis te dienen voor mixen en cocktails en oude rums die puur gedronken het beste tot hun recht komen.

Saint James Royal Ambré 40°
Saint James Royal Ambré

70cl – 100cl

Saint James Royal Ambré 40°

Saint James Royal Ambré is dé luxeversie onder de bruine rums. Na 18 tot 24 maanden rijping op eiken vaten onthult hij kruidige tonen (kaneel, muskaatnoot), gesuikerde vruchten (vijgen, dadels) en alle typische toetsen van houtrijping (vanille, geroosterde hazelnoot).

Saint James Blanc Impérial 40°
Saint James Blanc Impérial

70cl – 100cl

Saint James Blanc Impérial 40°

Deze rum bewaart het authentieke aroma van vers geoogst suikerriet. Je proeft florale toetsen (roos, pioen), fruitaroma’s (ananas, passievrucht) en licht kruidige nuances.

Saint James 12 Years Old 43°
Saint James 12Y

70cl

Saint James 12 Years Old 43°

Deze rijke en complexe rum wordt minstens 12 jaar gerijpt. De neus van deze Saint James onthult volle houtnoten door het langdurige contact met geselecteerde eikenhouten vaten. We proeven toetsen van kreupelhout en verbranding (geroosterde koffie), vergezeld door uitgesproken kruiden zoals muskaatnoot, die stilaan plaatsmaken voor zachtere smaken van kaneel en pruimen.

Saint James 15 Years Old 43°
Saint James 15Y

70cl

Saint James 15 Years Old 43°

Een uitzonderlijke rijping van minstens 15 jaar maakt deze rum erg klassevol. In de neus vermengen zich bosachtige toetsen (paddenstoelen, droog hout) met geroosterde geuren (verbrand, geroosterd hout), eigen aan het verbranden van de vaten. In de mond overheersen tannines en een houtsmaak, waarbij toetsen van droog, verbrand hout de hele mond innemen. Deze rum kent een opmerkelijke afdronk.

Saint James VSOP 43°
Saint James VSOP

70cl

Saint James VSOP 43°

Saint James VSOP (Very Superior Old Pale) is een AOC-gecertificeerde Rhum Agricole met een rijping van ongeveer 4,5 jaar op ex-Bourbonvaten met toevoeging van maximaal 20% nieuwe vaten van Amerikaanse eik. De perfecte balans van geroosterde en kruidige tonen (cacao, vanille, kaneel). De essentie van de Saint James-stijl, krachtig en charmant tegelijkertijd.

Saint James XO 43°
Saint James VSOP

70cl

Saint James XO 43°

Saint James XO is een Vieux Agricole rum uit Martinique. Hij bestaat uit verschillende rum varianten met een leeftijd tussen de 6 en de 10 jaar, wat hem een zachte en fijne smaak geeft.

Saint James VO 42°
Saint James VO

70cl

Saint James VO 42°

Saint James VO is een Vieux Agricole rum uit Martinique. De VO heeft een intens aroma met noten van pruimen, amandel & walnoten.

Saint James Fleur de Canne Blanc 50°
Saint James Fleur de Canne

70cl

Saint James Fleur de Canne Blanc 50°

Een witte rum die uitsluitend gemaakt is van suikerriet geoogst tijdens het droge seizoen, waardoor deze rum een rijk en fruitig bouquet heeft.

Saint James Cuvée 1765 43°
Saint James Cuvée 1765

70cl

Saint James Cuvée 1765 43°

Saint James Cuvée 1765 is een subtiele blend van een uitgelezen selectie rums die minimum 5 jaar op kleine, eiken vaten gerijpt zijn. Een mooie Cuvée voor liefhebbers van rum met een uniek karakter. De neus heeft een kruidige aanzet (kaneel en nootmuskaat). De smaak is krachtig en kruidig met toetsen van gebrande koffie en cacao en geweekt fruit. Dit alles op een achtergrond van geurig hout waardoor de subtiliteit van deze rum ten volle tot zijn recht komt.

Saint James Mojito 14,9°
Saint James Mojito

70cl

Saint James Mojito 14,9°

Saint James Mojito is een kant-en-klare cocktail op basis van Saint James Imperial Blanc rum, opgefrist met limoen- en munttoetsen. Je kan deze cocktail puur drinken met ijs of aangelengd met een scheutje spuitwater.

Saint James Suikersiroop
Saint James suikersiroop

70cl

Saint James suikersiroop

De rietsuikersiroop van Saint James vult het bijzonder ruime gamma Saint James rum mooi aan. Deze siroop wordt bereid op basis van rietsuiker van de Saint James plantages.
Saint James suikersiroop, in de symbolische fles van het merk, is onmisbaar om uw favoriete cocktails te bereiden.

previous arrow
next arrow