Over ons

Wij zijn La Martiniquaise Benelux, de Benelux-divisie van de groep La Martiniquaise. Wij zijn een producent en distributeur
van alcoholische en non-alcoholische feestdranken, met een uitgebreid portfolio van grote nationale en internationale merken.

Wat?

We combineren lokale traditie en vakmanschap met een sterk gevoel voor milieuvriendelijkheid. We hebben een passie voor het leveren van de hoogste waarde tegen de beste prijs en om onze drankjes breed toegankelijk te maken voor iedereen.

Waarom?

Ons doel is simpel. Wij willen mensen bij elkaar brengen. We willen dat ze van elke gelegenheid een speciale maken. We willen dat ze ontspannen, genieten van een drankje en een onvergetelijke ervaring hebben.
Verantwoordelijk.

Onze waarden

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid

 • Wij gaan zelfstandig te werk en krijgen de vrijheid om binnen het afgesproken kader eigen keuzes te maken.
 • Als familiale onderneming stimuleren we ondernemerschap. We werken voor het bedrijf alsof het onze eigen zaak is.
 • We mikken niet enkel op korte termijndoelstellingen. Bij elke beslissing die we nemen, kijken we ook of die in de toekomst bijdraagt tot het succes van ons bedrijf.
 • We houden van een vlakke structuur die ons toelaat wendbaar te zijn. We zijn een flexibele organisatie die snel inspeelt op de noden van de klant.
 • Binnen de groep varen we als de Benelux-afdeling onze eigen koers en nemen de beslissingen die nodig zijn om onze doelstellingen te bereiken.
Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

 • We luisteren naar elkaar, we hebben respect voor collega’s en houden rekening met elkaar.
 • We zijn resultaatgericht. We doen er alles aan om de gemeenschappelijke doelstellingen te halen. Als we aan iets beginnen dan werken we het ook af.
 • We zijn eerlijk, betrouwbaar en correct. Een woord is een woord, we houden ons aan onze afspraken.
 • We dragen zorg voor de middelen die we ter beschikking gesteld krijgen.
 • We hebben een permanente aandacht voor mens, maatschappij en milieu. Thema’s zoals energie- en waterbesparing, afvalvermindering, recycling en verantwoord alcoholgebruik nemen we heel ernstig.
Inclusiviteit

Inclusiviteit

 • We staan open voor elkaars ideeën en meningen, we luisteren naar elkaar zonder vooroordelen, we willen dat iedereen zich goed voelt op het werk.
 • Bij ons ben je geen nummer, iedereen is waardevol, we hebben iedereen nodig.
 • We kiezen voor de juiste persoon op de juiste plaats ongeacht leeftijd, geslacht, opleiding, religie, afkomst, geaardheid,…
 • We willen dat iedereen het gevoel heeft dat hij erbij hoort, niemand wordt hier uitgesloten.
 • Samen zijn we sterker, samen kunnen we meer. We helpen elkaar, ook over de afdelingen en landsgrenzen heen.
Passie

Passie

 • We zijn betrokken. We voelen ons verbonden met de organisatie, het werk en de collega’s.
 • We zijn gemotiveerd. We zijn enthousiast, halen energie uit het werk en steken graag een tandje bij wanneer het nodig is.
 • We hebben goesting om hier te werken. We komen graag naar het werk, we hebben plezier in het werk.
 • We zijn creatief. We staan open voor elkaars (soms zotte) ideeën, we denken in oplossingen, ook al liggen ze niet altijd voor de hand.
 • We streven ernaar om de beste te zijn, we willen er bovenuit steken en ons continu verbeteren.
Expertise

Expertise

 • Stilstaan is achteruit gaan. Daarom zijn we constant op zoek naar nieuwe of betere processen, producten of diensten.
 • We zijn een accijnsbedrijf, we werken volgens het boekje. We streven elke dag naar topkwaliteit op het vlak van product, proces en dienstverlening. We zijn een betrouwbare, professionele partner voor onze stakeholders.
 • Vakmanschap is hier sterk aanwezig, niet alleen de theoretische kennis maar ook de ervaring uit de praktijk. We zijn specialisten in ons vak.
 • We zijn nooit klaar, kunnen altijd bijleren, ook van elkaar. En daar staan we voor open.
 • We doen er alles aan om competente medewerkers die onze waarden uitstralen aan te trekken. We koesteren het talent in onze organisatie.

Onze geschiedenis

1884

1884

Distributie van wijn en likeuren

De Belgische industriële revolutie is op zijn hoogtepunt. Pieter Bruggeman start met de handel in wijnen en likeuren. Hij opent zijn winkel “Noordpool” in de Gentse wijk De Muide

1924

1924

Distillatie

Anaïs Bruggeman, de dochter van Pieter Bruggeman, trouwt met Louis De Schepper, de zoon van een brouwer die aan de Brabantdam in Gent gevestigd is. Louis De Schepper begint met de productie van alcoholische dranken.

1941

1941

Bouw van een graanstokerij

Er verrijst een nieuwe graanstokerij in Langerbrugge, langs het Kanaal Gent-Terneuzen. Daar produceert men bakkersgist vanaf 1946.

1952

1952

Bouw van een industriële melassestokerij

Er wordt een industriële melassedistilleerderij opgetrokken voor gist en alcohol in Langerbrugge.

1987 new

1987

Een nieuwe productie-eenheid gaat open

Overlijden van Anaïs Bruggeman. Verhuis van afdeling gedistilleerd in stadscentrum naar een nieuw gebouwencomplex aan de Wiedauwkaai.

1988

1988

Overname van distilleerderij Fryns in Hasselt

De Ets. Bruggeman nemen de Hasseltse distilleerderij Fryns over waardoor ze jenever met de oorsprongsbenaming “Hasselt” kunnen produceren.

1998

1998

Overname van Ainslie’s Whisky

De Ets. Bruggeman kopen de internationale rechten van de Schotse whisky Ainslie’s en ook van zijn nevenmerken Royal Edinburgh en King's Legend.

2007

2007

Boisset neemt participatie van 49% in het kapitaal van Bruggeman.

De Franse drankengroep wil zijn Europese expansiepolitiek verderzetten en zijn eigen dranken in Belux distribueren via Bruggeman.

2009

2009

De Franse groep La Martiniquaise neemt Bruggeman volledig over.

Boisset verkoopt afdeling “gedistilleerd” aan La Martiniquaise. De merkenportfolio met sterkedranken wordt groter en diverser met Poliakov, Label 5 en Canadou.

2010

2010

Het diversificatieproces gaat door

Caraïbos, Tiscaz, Aguacana, Gibson, Bally en Old Nick komen het merkenaanbod van Ets. Bruggeman versterken.

2011

2011

Bruggeman neemt Smeets over, de nummer 1 van de Hasseltse jenever.

Met de overname van Smeets worden de Ets. Bruggeman marktleider in de graanjenevers van 30° en meer.

2012

2012

Bruggeman neemt de distributie van het merk Saint James over voor België en Luxemburg.

Door Saint James te gaan verdelen breidt Bruggeman zijn merkenportfolio uit en positioneert zich op de rummarkt met een uniek merk, een zuivere rietsuikerrum met AOC Martinique.

2013

2013

Bruggeman blijft zijn merkenportfolio uitbouwen

Bruggeman voegt de merken Porto Cruz, Mangaroca Batida de Côco en Negrita Rhum toe aan zijn assortiment en wordt zo een echte challenger op de Belgische markt.

2014

2014

Bruggeman breidt uit en vergroot zijn actieradius

Bruggeman bouwt een nieuwe, ultramoderne opslagplaats van 2.400 m² waardoor de opslagcapaciteit stijgt naar meer dan 5.200 pallets. Bovendien sluit Bruggeman een samenwerkingsovereenkomst met Inspirits uit Nederland om er de merken Poliakov, Label 5, Saint James en Porto Cruz te verdelen. Daardoor wordt Bruggeman actief in de volledige Benelux.

2015

2015

Bruggeman ontpopt zich tot een echte challenger op de alcoholische-drankenmarkt in de Benelux.

Bruggeman neemt de Nederlandse jenevermerken Olifant, Smeets en Goblet bij Wenneker over. Hierbij hoort ook de overname van het merk Eliterna en 50 % van de aandelen van Inspirits.

2017

2017

Bruggeman neemt Inspirits Premium Drinks volledig over

Door deze overname lijft Bruggeman de merken Joseph Guy, Jachtbitter, Café Marakesh, Gorter Jenever, Sonnema Berenburg (H. Jansen) in. Bruggeman wordt marktleider in de jenevercategorie met merken als Peterman, Smeets en Hertekamp in BeLux en Olifant, Goblet en Gorter in Nederland.

2018

2018

Bruggeman neemt DBBS over

DBBS is in 1993 opgericht in Huy. Het specialiseerde zich in de productie van aperitieven op basis van vers, met de hand geperst fruitsap. Het merk ZiZi Coin Coin is het paradepaardje van DBBS. Andere merken zijn Couille de Singe of Monkey Balls. DBBS is actief in België en in buurlanden Frankrijk en Nederland. De kwaliteit en uitzonderlijke smaak van deze lokale, Belgische merken zijn echte troeven voor het gamma “local heroes”.

2019

2019

Bruggeman verwerft Kidibul

Door de overname van Kidibul, gaat Bruggeman verder met de diversificatiestrategie richting alcoholische en niet-alcoholische feestdranken.

previous arrow
next arrow

De groep

LA MARTINIQUAISE, opgericht door Jean Cayard in 1934, is een onafhankelijke Franse sterke drankgroep met een groot portfolio van internationale merken. De groep, met hoofdkantoor in de buurt van Parijs, is actief in meer dan 100 landen met 38 dochterondernemingen en productiesites. Volledige controle over het uitwerkingsproces en een sterke inzet voor het bevorderen van duurzame ontwikkeling vormen de kern van de groepscultuur en identiteit.