Smeets Graan - Jenever

Jenever

Smeets Graan

Smeets, het iconische merk met roots die teruggaan tot 1921, staat synoniem voor Hasseltse jenever en likeuren van uitmuntende kwaliteit.

Extra Smeets, Extra Smaak

De Smeets producten kunnen zowel puur geconsumeerd worden, maar kunnen ook dienen om verrassende jenevercocktails mee te bereiden. Ontdek meer dan 60 recepten op de Smeets website.

Smeets Extra 35°
Smeets

100cl

Smeets Extra 35°

Smeets Extra is de populairste en best verkochte Hasseltse Graanjenever. Je herkent hem aan de typerende groene fles met lange nek. Deze unieke jenever ontstaat uit een subtiele mix van moutwijn, kruiden en jeneverbessen. De moutwijn wordt eigenhandig gestookt en 6 maanden gerijpt op Hasseltse bodem. Hiermee voldoet Smeets aan de voorwaarden om het internationale kwaliteitskeurmerk ‘Hasseltse Jenever’ te voeren. Smeets Extra is sterk aromatisch en heeft een zachte, afgeronde en herkenbare graansmaak. Om puur van te genieten, of als basis voor één van de vele Smeets jenevercocktails.

Smeets Hasselt 30°
Smeets Hasselt

100cl

Smeets Hasselt 30°

Deze graanjenever wordt gemaakt van zuivere rogge en gerstemout. Het ‘broertje’ van Smeets Extra volgt hetzelfde productieproces, maar krijgt een lager alcoholgehalte. Deze jenever van 30° verwarmt je diep van binnen met zijn subtiele kruidenaroma en jeneverbessensmaak.

Smeets Extra 40°
Smeets Extra 40

70cl

Smeets Extra 40°

Smeets Extra 40 is een oude Hasseltse graanjenever die zijn volle smaak dankt aan het hoge gehalte eigengestookte moutwijn én het alcoholpercentage van 40%. Proef hem puur of als basis voor een premium jenevercocktail. Smeets Extra 40 is een ode aan Hasselt en zijn jenevercultuur. Met zijn perfecte smaakbalans en lange, intense afdronk zorgt Smeets Extra 40 voor het ultieme genietmoment.

Smeets Whisky Cask Finish 42°
Smeets Whisky Cask Finish

70cl

Smeets Whisky Cask Finish 42°

Smeets Whisky Cask Finish werd extra gerijpt in oude Glen Moray-whiskyvaten. Hierdoor kreeg deze oude jenever een lichtjes gele kleur en een houtachtige typische rokerige smaak met hinten van karamel en vanille. Een heerlijke lekkernij voor liefhebbers, gelaagd en complex.
Drink ‘m puur uit een traditioneel whiskyglas.

Smeets Rum Cask Finish 42°
Smeets Rum Cask Finish

70cl

Smeets Rum Cask Finish 42°

Smeets Rum Cask Finish is extra gerijpt in oude Saint Jamesrumvaten. Je proeft zachte vanille en lichte hinten van rijp oogstfruit. De kleur is helder, bijna transparant zelfs. Een subliem gebalanceerde jenever, die met recht een nieuwe favoriet voor kenners kan zijn.
Drink ‘m puur of met ijs uit een rum tumbler.

Smeets Port Cask Finish 42°
Smeets Port Cask Finish 42

70cl

Smeets Port Cask Finish 42°

Smeets Port Cask Finish is extra gerijpt in oude Porto Cruzportvaten. De smaak is genuanceerd, enigszins droog en tegelijkertijd fruitig. Je herkent rode vruchten en een lichte toets van rozijnen. De portovaten geven deze jenever een heldere kersenkleur met donkere schakeringen. Heerlijk en toegankelijk. Om echt van te genieten!
Gekoeld serveren als aperitief of digestief.

previous arrow
next arrow