Rapha x St. Raphaël special edition wielercollectie

Deze exclusieve samenwerking is een eerbetoon aan de herkomst van beide merken.

Vandaag kondigt St Raphaël, de iconische “l’apéro du vélo”, & Rapha, één van de meest prominente merken in de wereld van premium wielerkledij, de lancering aan van de St Raphaël special edition collectie. De collectie is een eerbetoon aan de verbondenheid die beide merken hebben met de wielerwereld.

Onomkeerbaar gelinkt aan hun team, zijn cycling sponsors vaak verbonden aan de belangrijkste momenten in de wielergeschiedenis en worden ook zij onsterfelijk naast de wielrenners die hun logo’s dragen. Tijdens de jaar 50 & 60 was het dan ook het apéritief op Quina basis “St Raphaël” die onsterfelijk werd als sponsor van een wielerploeg, voor altijd gelinkt aan glorieuze wielermomenten op het hoogste niveau.

St Raphaël, dat voor het eerst verscheen in 1830 in Parijs, werd bekend bij het grote publiek als sponsor van het Pro cycling team “Saint Raphaël” onder leiding van Raphaël Géminiani. Dat ze beiden dezelfde naam deelden was geen toeval. Toen Raphaël Géminiani op zoek was naar sponsors voor z’n ploeg, waren enkel commerciële sponsors buiten de wielerindustrie toegelaten. De volhardende Géminiani vond een creatieve oplossing en sloot een gigantische sponsordeal met het gelijknamige merk. En zo was St Raphaël het eerste merk buiten de fietsindustrie in Frankrijk die een wielerploeg sponsorde! Géminiani’s team bestond uit wielrenners met gekende namen als Rudi Altig, Roger Rivière enTom Simpson. Van alle getalenteerde renners die Géminiani aanbracht, was er niemand die echter meer de tijdsgeest van de jaren 50 & 60 belichaamde dan Anquetil. Anquetil sloot zich aan bij het team in 1962 en was een fundamentele schakel in het success van het team. Naast het centraal Saint Raphaël team, was er ook een aanvoer team genaamd “Rapha-Géminiani”, die meer dan 40 jaar later, in 2004, als inspiratie diende voor de nieuwkomer in de wielerkledij wereld: Rapha.

Vandaag vieren Rapha & St Raphaël dus hun geschiedenis & link met het “Saint-Raphaël” wielerteam met een zesdelige limited edition collectie dat bestaat uit een Pro Team Aero Jersey, een off road wollen trui & accessoires: merino sokken & een omkeerbare fietspet, een vernieuwing in het Rapha gamma.  

De collectie belichaamt de clash tussen verleden & heden die men ook terug vindt in St Raphael Quina.

Gebaseerd op het origineel recept, met een verpakking die geïnspireerd is op deze van de jaren ’50 blijft het merk trouw aan z’n rijke geschiedenis en typerende zoet-bittere smaak die al decennia lang populair is. St Raphaël heeft 2 varianten: Rouge en Ambré, die telkens bestaat uit een subtiel huwelijk van nobele wijnen & zorgvuldig geselecteerde aromatische planten, waaronder quinquina, die zorgt voor de subtiele bitterheid. Dit rijk verleden komt mooi tot zijn recht in een moderne cocktail als een St Raph & Tonic, of een Negroni. Vandaag is St Raphaël “l’apéro du vélo” de ideale gangmaker voor een onvergetelijk wielermoment. St Raphaël maakt deel uit van de grootste Franse Spirit groep « La Martiniquaise » & staat in de top 10 van spirit bedrijven wereldwijd. De onafhankelijke Franse groep werd opgericht in 1934 & opereert reeds in meer dan 150 landen wereldwijd met een wijd portfolio aan internationale merken.

De collectie is verkrijgbaar op Rapha.cc & St Raphaël webshop

Related News

21/06/2023

La Martiniquaise Benelux aandeelhouder van Sir. James 101 Alcohol Free Drinks

La Martiniquaise Benelux is verheugd om aan te kondigen dat we recentelijk een belangrijke stap…

31/01/2023

Nieuw bij La Martiniquaise Benelux: Drumshanbo Gunpowder Irish Gin

‘The ordinary is made extraordinary’ Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe lancering! Vanaf januari…

28/12/2022

Glen Moray Whisky wint twee belangrijke prijzen

We zijn blij en trots te kunnen melden dat ons Scotch whiskymerk Glen Moray twee…